Verifone bankterminal

Kassen kan integreres med bankterminaler fra blant annet Verifone. Terminalen må være norsk (levert av Verifone Norway) og benytte ethernet, WiFi eller bluetooth (ikke SIM-kort). Se forøvrig Brukermanualen til Verifone.

Slik integrerer du bankterminalen fra Verifone

Menyen kan variere fra terminal til terminal. Før du starter trenger du IP, netmask, gateway (se ip.kasseservice.no) og forhandler-ID. Terminalen må være koblet til samme nettverk som kassen. Benyttes ethernet tilkobling er det viktig at port "ETH" brukes på tilkoblingspunktet for terminalen, ikke "RS232 / COM".

OBS! Har terminalen vært integrert med et annet system tidligere via RS232 / COM, må denne kabelen kobles fra før integrasjonen vil fungere.

Oppsetts guide: P400

Terminalen kan integreres over Ethernet (Kabel) eller Wifi (Trådløst).
Integrasjonen krever at kassen er konfigurert med Fast/Statisk IP. Se her for veiledning for konfigurasjon av fast IP.

Ethernet:

• Åpne menyen på terminalen: Trykk 6 + 4
  • Tast passord: 1234
  • Velg 2. "Administrasjonsmeny"
  • Velg 1. "Settings"
  • Velg 5. "ECR"
  • Velg 1. "Set ECR Address"
  • Utfyll gjeldende IP adresse for kassen. Viktig at kassen er på fast IP for at integrasjonen ikke skal kobles fra.
  • Velg 3. "Choose comm. device"
  • Velg "Default"
  • Velg 1. "Ethernet"

Trykk 4-5 ganger på rød knapp for å komme ut av menyen. Terminalen skal ta en omstart av seg selv. Om terminalen ikke automatisk tar en omstart, press rød og grønn knapp i 5-6 sekunder for å tvinge omstart.

Det siste som gjenstår er å konfigurere DUELL

• Åpne DUELL, og klikk på tannhjulet øverst til høyre i loginbildet
  • Fyll inn kode "202020"
    • Aktiver "Integrert terminal"
    • Velg "VIM" fra nedfallsmenyen
    • Fullfør med "Lagre"
    • Lukk programmet, og start opp igjen som normalt. Forsøk å gjennomføre en transaksjon på integrert terminal for å verifisere at oppsettet fungerer.

Wifi:

Kommer

Oppsetts guide: VX-820/680 / Yomani

• Åpne menyen på terminalen
    1. VX-820/680: Hold grønn og trykk på tallet 4
    2. Yomani: Trykk først venstre og så høyre knapp over displayet.
  • Velg 5. "Administrer"
  • Velg 5. "Endre parameter"
  • Velg 4. "Kommunikasjon"
  • Velg 1. "Kommunikasjonstype"
  • Velg 1. "Ethernet Fast IP"
  • Velg 5. "Fast IP Innstillinger" og sett følgende parametere:
    • TCP/IP 192.168.000.199
    • Netmask 255.255.255.000
    • Gateway 192.168.000.001
    • *forutsetter at nettverket bruker 192.168.0-serien, ellers er adressene annerledes
  • Velg 5. "Kasse"
  • Velg 1. "Kasseprotokoll"
  • Velg 2. "Paypoint”
  • Velg 2. "Kassekabel"
  • Velg 2. "Via ethernet"
  • Trykk på rød flere ganger (3-4 ganger) helt til terminalen starter på nytt
  • Åpne menyen på terminalen
  • Velg 5. "Administrer"
  • Velg 1. "Sjekk linje". Om alt er gjort riktig returnerer denne OK.

Terminalen er nå konfigurert for å kunne integreres med DUELL. Det siste som gjenstår er konfigurering av DUELL.

• Åpne DUELL, og klikk på tannhjulet øverst til høyre i loginbildet
  • Fyll inn kode "202020"
    • Aktiver "Integrert terminal"
    • Velg "Paypoint" fra nedfallsmenyen
    • Fyll inn IP adresse spesifisert på terminal tidligere

IP adresse varierer fra nettverk til nettverk. Kun brukt som eksempel
    • Fullfør med "Lagre"
    • Lukk programmet, og start opp igjen som normalt. Forsøk å gjennomføre en transaksjon på integrert terminal for å verifisere at oppsettet fungerer.