Varetelling

Varetelling overskriver nåværende lagerbeholdning når lagret og låst. Lagerbeholdning justeres kun for valgte varer. Varer som ikke inngår i varetellingen forblir uendret.
Varetelling lagres fortløpende for hver registrering. Tap av nettverksforbindelse e.l. vil derfor ikke skape problemer underveis.

Logg inn i administrasjonspanelet og velg "Varetelling" fra menyen.

Oversikt over siste varetellinger åpnes. Start en ny varetelling, fullfør en allerede påbegynt varetelling, eller last ned tidligere varetellinger i PDF eller excel format.

Hvordan gjennomfører en varetelling

Velg "Ny varetelling" fra varetelling oversikten. OBS! Har du flere avdelinger er det viktig at avdeling spesifiseres før du trykker på "Ny varetelling".

Det er 3 metoder for å søke frem korrekt vare.

• Vare: Søk etter varens navn, eller varenummer. Når ønsket vare er valgt åpnes et nytt vindu. Fyll inn antall på lager.
  • Strekkode: Skann strekkode registrert på varen. Når ønsket vare er skannet åpnes et nytt vindu. Fyll inn antall på lager.
  • Velg varer: Her kan du filtrere varesøket basert på: varegruppe, produsent, leverandør, attributter (egen definerte felter), verdi og lagerstatus. Søket gir deg en komplett oversikt over alle varer som stemmer med søket. Antall og enhet kan defineres direkte i vinduet. Trykk lagre for å legge til varelinjer hvor antall er definert i den aktive varetellingen.
Varegruppe vindu

Beskrivelse feltet brukes for enkel gjennkjenning av varetellingen. F. eks. "Telling ved årsskiftet."

Det er 2 måter å avslutte varetellingen på.

• Lagre og lås: Lagerbeholdning justeres, og varetellingen blir låst.
  • Lagre kladd: Lagerbeholdningen forblir slik den er, og du kan komme tilbake for å fullføre tellingen. OBS! Varetellingen justeres ikke om salg utføres. Dette må korrigeres før varetellingen blir lagret og låst.

Hvordan importere en varetelling fra Excel

En varetelling kan gjennomføres i excel, og deretter importeres i DUELL.

Excel filen krever angitte kolonner:

• Varenr eller Strekkode
  • Antall

Enhet kan også importeres om det er definert for varene.

Når filen er ferdig, opprett ny varetelling og klikk "Importer". Her kan du laste ned eksempelfil om nødvendig. Klikk "Velg fil". Når fil er valgt må headere fra excel filen matches med tilsvarende verdi. Varelinjer importeres direkte inn i varetellingbildet. Fullfør varetellingen som normalt.

OBS! Filen kan max inneholde 500 linjer + header. Om et varenr ikke stemmer med vareregister vil systemet gi deg feilmelding, og påpeke hvilken rad i filen feilen gjelder.

FAQ

Hvordan nullstiller jeg lagerbeholdning?

Velg Logistikk > Varetelling, velg avdeling og klikk på "Nullstill varelageret". Vindu åpnes hvor handlingen må bekreftes.

Varetelling med antall "0" av hver vare registreres. Registreringen lister tidligere lagerbeholdning for alle produkter med beholdning. Reversering av nullstilling gjøres ved å laste ned excel fil for nullstilling, og importere denne inn via en normal varetelling.

Kan flere brukere gjennomføre varetelling samtidig?

Flere brukere kan gjennomføre varetelling samtidig. Hver bruker åpner en egen varetelling. Når hver bruker er ferdig med sin varetelling velger de "Lagre kladd". Til slutt slås varetellingene sammen.