Varetelling

DUELL kommer med en enkel varetelling funksjon. Funksjonen aktiveres etter behov. Kontakt support for å aktivere funksjonen. OBS! DUELL har også en ekstra modul for en fullverdig logistikkløsning. Dette er ekstra betalt funksjonalitet.

Varetelling overskriver nåværende lagerbeholdning når lagret og låst. Lagerbeholdning justeres kun for valgte varer. Varer som ikke inngår i varetellingen forblir uendret.

Logg inn i administrasjonspanelet og velg "Varetelling" fra menyen.

Oversikt over siste varetellinger åpnes. Start en ny varetelling, fullfør en allerede påbegynt varetelling, eller last ned tidligere varetellinger i PDF eller excel format.

Hvordan gjennomfører jeg en varetelling?

Velg "Ny varetelling" fra varetelling oversikten. OBS! Har du flere avdelinger er det viktig at avdeling spesifiseres før du trykker på "Ny varetelling".

Det er 3 metoder for å søke frem korrekt vare.

• Vare: Søk etter varens navn, eller varenummer. Når ønsket vare er valgt åpnes et nytt vindu. Fyll inn antall på lager.
  • Strekkode: Skann strekkode registrert på varen. Når ønsket vare er skannet åpnes et nytt vindu. Fyll inn antall på lager.
  • Velg varer: Her kan du filtrere varesøket basert på: varegruppe, produsent, leverandør, attributter (egen definerte felter), verdi og lagerstatus. Søket gir deg en komplett oversikt over alle varer som stemmer med søket. Antall og enhet kan defineres direkte i vinduet. Trykk lagre for å legge til varelinjer hvor antall er definert i den aktive varetellingen.
Varegruppe vindu

Beskrivelse feltet brukes for enkel gjennkjenning av varetellingen. F. eks. "Telling ved årsskiftet."

Det er 2 måter å avslutte varetellingen på.

• Lagre og lås: Lagerbeholdning justeres, og varetellingen blir låst.
  • Lagre kladd: Lagerbeholdningen forblir slik den er, og du kan komme tilbake for å fullføre tellingen. OBS! Varetellingen justeres ikke om salg utføres. Dette må korrigeres før varetellingen blir lagret og låst.

Hvordan importerer jeg en varetelling?

En varetelling kan gjennomføres i excel, og deretter importeres i DUELL.

Excel filen krever angitte kolonner:

• Varenr eller Strekkode
  • Antall

Enhet kan også importeres om det er definert for varene.

Når filen er ferdig, opprett ny varetelling og klikk "Importer". Her kan du laste ned eksempelfil om nødvendig. Klikk "Velg fil". Når fil er valgt må headere fra excel filen matches med tilsvarende verdi. Varelinjer importeres direkte inn i varetellingbildet. Fullfør varetellingen som normalt.

OBS! Filen kan max inneholde 500 linjer + header. Om et varenr ikke stemmer med vareregister vil systemet gi deg feilmelding, og påpeke hvilken rad i filen feilen gjelder.

FAQ:

Hvordan nullstiller jeg lagerbegholdning?

Lageret kan kun nullstilles ved å gjennomføre en varetelling på alle produkter i systemet med lagerbeholdning.

Fremgangsmåte: Åpne lageroversikt. Sett filter "Lagerstatus - Alle", last ned excel fil over lageroversikt.

Filen lister varenr + antall. Korriger antall til "0" for alle produkter. Fjern alle kolonner bortsett fra Varenr og Antall. Følg guiden over "Hvordan importerer jeg en varetelling". OBS! Filen kan maks være 500 rader + header. Del filen opp før import om den inneholder flere rader.

Kan flere brukere gjennomføre varetelling samtidig?

Flere brukere kan arbeide i den samme varetellingen på forskjellige enheter, det er viktig at varetelling kun lagres på en enhet når den er fullført. Telles samme produkt i flere varetellinger, vil kun den sist lagret og låste varetellingen telle.