Varegrupper

Varegrupper (kategori) er påkrevet når du oppretter en ny vare og kan brukes for detaljerte rapporter og enkel filtrering ved varetelling og innkjøpsordre. Hver varegruppe kan også settes opp med egen konto i kontoplanen. Varegrupper kan benyttes for å lete seg frem til varer i kassen uten bruk av søkefunksjonen.

For å opprette en ny varegruppe logger du inn i administrasjonspanelet i DUELL og velger "Varegrupper" i menyen til venstre.

I oversikten over dine varegrupper trykker du på "Ny varegruppe". Skjema for registrering av varegrupper vil åpne seg.

For tjenester har DUELL egne varegrupper. Gå til Varer > Tjenester -> Varegrupper -> Ny varegruppe.
For bestanddeler har DUELL egne varegrupper. Gå til Varer >Bestanddeler -> Varegrupper -> Ny varegruppe.

Merk at varegruppe aldri vil fremgå på kvitteringer.

Dimensjoner

En kan opprette flere dimensjoner av varegrupper ved å bruke symbolet >. For eksempel kan en opprette fire varegrupper som følger for å få detaljert rapportering og enklere navigering. I rapportene vil en da kunne se alt salg av herreklær samlet, eller se på dimensjonen i mellom for å se samlet salg av jakker.

1. Herreklær
  2. Herreklær > Gensere
  3. Herreklær > Jakker > Sommerjakker
  4. Herreklær > Jakker > Vinterjakke

Etter at du har skrevet inn ønsket navn på varegruppen, trykker du på "Lagre" og du er ferdig med å opprette en ny varegruppe.