Varegrupper

Varegrupper (kategori) er påkrevet når du oppretter en ny vare og kan brukes for detaljerte rapporter og enkel filtrering ved varetelling og innkjøpsordre. Hver varegruppe kan også settes opp med egen konto i kontoplanen. Varegrupper kan benyttes for å lete seg frem til varer i kassen uten bruk av søkefunksjonen.

For å opprette en ny varegruppe logger du inn i administrasjonspanelet i DUELL og velger "Varegrupper" i menyen til høyre.

I oversikten over dine varegrupper trykker du på "Ny varegruppe". Skjema for registrering av varegrupper vil åpne seg.

For tjenester har DUELL egne varegrupper. Gå til Tjenester -> Varegrupper -> Ny varegruppe.
For bestanddeler har DUELL egne varegrupper. Gå til Bestanddeler -> Varegrupper -> Ny varegruppe.

Merk at varegruppe aldri vil fremgå på kvitteringer.

Dimensjoner

En kan opprette flere dimensjoner av varegrupper ved å bruke symbolet >. For eksempel kan en opprette fire varegrupper som følger for å få detaljert rapportering og enklere navigering. I rapportene vil en da kunne velge å vise alt salg av herreklær samlet, eller bruke dimensjonen i mellom for å vise samlet salg av jakker.

1. Herreklær
  2. Herreklær > Gensere
  3. Herreklær > Jakker > Sommerjakker
  4. Herreklær > Jakker > Vinterjakke

Etter at du har skrevet inn ønsket navn på varegruppen, trykker du på "Lagre" og du er ferdig med å opprette en ny varegruppe.