UniEconomy

Hvordan fungerer integrasjonen?

DUELL overfører data basert på aktiverte valg for integrasjonen. Dagsoppgjør overføres ferdig kontert basert på matchende kontoplan mellom DUELL og UniEconomy. Fakturagrunnlag overføres og ferdig faktureres mot kunde fra UniEconomy. Kunde og vareregister kan også synkroniseres mellom systemene. Kun et system er master for registerene. Master må avklares når integrasjonen settes opp. Synkronisering gjennomføres hver time fra DUELL til UniEconomy.

Integrasjonen mot UniEconomy overfører følgende

• Dagsoppgjør
  • Fakturagrunnlag
  • Varer
  • Kunder

Du trenger følgende

• Modulen Softrig i DUELL
  • UniEconomy konto

Punkter før integrering

Kun et system kan være produkt og kundebase.

Produkter og kunder kan hentes fra UniEconomy ved oppstart. Produkt og kundebase kan i etterkant endres til DUELL om ønskelig.
    Er DUELL produkt og kundebase vil ikke produkter og kunder opprettet i UniEconomy bli synkronisert til DUELL, og omvendt.

OBS! Skal produkt og kundebase synkroniseres fra UniEconomy til DUELL må dette gjennomføres før integrasjonen tas i bruk.

Oppsett

1. Logg inn i DUELL administrasjonspanel og velg "Softrig" fra meny i høyreside
      1. Velg korrekt avdeling (har du ikke avdelinger i DUELL fremkommer ikke valget)
      2. Klikk "Sett opp integrasjonen"
      3. UniEconomy/Softrig login åpnes. Logg inn med tilknyttet konto (OBS! konto for integrasjon krever full administrator tilgang)
        Følgende rettigheter må aktiveres for brukeren i UniEconomy fra "Roller og tilganger" menyen:
      4. Påkrevde tillatelser for integrasjonen vil vises, klikk "Tillat"
      5. Velg korrekt firma og klikk "Fortsett"
      6. DUELL åpnes og grønn "Integrasjon OK" melding vises. Feilet integrasjonen vil rød melding vises i toppen av nettsiden
    2. Vi skal videre sette opp kontoplan i DUELL
      1. Velg menyvalg "Kontoplan"
      2. Sett opp kontoplanen ihht til denne guiden OBS! Regnskapskonto må være tilknyttet korrekt oppført MVA-kode både i DUELL og UniEconomy
    3. Integrasjon fullføres med å konfigurere innstillingene for integrasjonen
      1. Velg menyvalg "Softrig"
      2. Velg avdeling (om du har flere avdelinger)
      3. Justér innstillingene slik det passer (se under)

Integrasjonen er nå satt opp. Logg for integrasjonen er tilgjengelig under Regnskap > Eksportlogg

FeltBeskrivelse
    Fra datoAngi dato data skal synkroniseres fra.
    FakturaerFakturagrunnlag generert i DUELL blir synkronisert til UniEconomy med tilhørende kunde og ordrelinjer.
    Fakturering mot kunde gjøres direkte fra UniEconomy.
    Automatisk distribusjonSett PÅ for at faktura automatisk distribueres fra UniEconomy til kunde, etter synkronisert fra DUELL.
    Sett AV for manuell håndtering av faktura i UniEconomy, etter synkronisert fra DUELL.
    Kun relevant ved Fakturaer PÅ
    Automatisk overføringAutomatisk overføring gjennomføres hver time. Er valget deaktivert må synkronisering gjennomføres manuelt.
    Z-rapportDagsoppgjør overføres ferdig kontert. OBS! Krever utfylt matchende kontoplan i DUELL.
    Type importDagsoppgjør føres direkte mot hovedbok. Ved deaktivert må dagsoppgjør manuelt godkjennes i bilagsmottaket.
    VarerVarer synkroniseres fra valgt produktbase.
    KunderKunder synkroniseres fra valgt produktbase.
    SynkroniserKjører manuell synkronisering utenfor normal automatisk tidsinterval. Skal kun brukes om absolutt nødvendig.

Fullfør med "Lagre" når ønsket konfigurasjon er satt.

Synkronisere produkt og kundebase fra UniEconomy til DUELL

Er du usikker på dette steget ta kontakt med support.

OBS! Skal du ikke synkronisere produkt og kundebase fra UniEconomy til DUELL kan du hoppe over dette steget.

Ingen synkronisering må være aktiv for UniEconomy før dette gjennomføres. For å synkronisere kundebase fra UniEconomy til DUELL må integrasjonen konfigureres på følgende måte:

Åpne menyvalg "Softrig", sett felt "Fra Dato" til 01.01.1970

Aktiver "Kundebase" og velg "Softrig" fra nedfallsmenyen. Klikk "Lagre", og fullfør med "Synkroniser".

Menyvalg "Eksportlogg" viser kundene etterhvert som de er synkronisert fra UniEconomy til DUELL. Synkronisering er ferdig når det ikke fremkommer nye kunder i listevisningen. Når synkronisering er fullført skal mapping for kunden resettes.

Under menyvalg "Eksportlogg" velg Type: "Kunde" eller "Vare" og klikk "Søk".

Hukk av boks på øverste rad, venstre kolonne. Alle rader vist markeres. Klikk deretter "Reset". OBS! Har du regnskapsintegrasjon eller lignende fra tidligere er det viktig at periode spesifiseres til gjeldende dato.

Repeter prosessen til ingen resultat fremkommer fra søket. Samme prosess gjentas for produkter.

Når produkter og kunder er synkronisert til DUELL og overnevnt prosess er gjennomført kan produkt og kundebase endres til DUELL om ønskelig. Fra dato endres tilbake til gjeldende dato/ønsket dato etter produkter og kunder er synkronisert.

Ofte stilte spørsmål

Hvor ofte synkroniseres det mellom DUELL og UniEconomy?
      Synkronisering gjennomføres hver time om integrasjons valg "Automatisk overføring" er aktivert.