UniEconomy

Hvordan fungerer integrasjonen?

DUELL overfører data basert på aktiverte valg for integrasjonen. Dagsoppgjør overføres ferdig kontert basert på matchende kontoplan mellom DUELL og UniEconomy. Fakturagrunnlag overføres og ferdig faktureres mot kunde fra UniEconomy. Kunde og vareregister kan også synkroniseres mellom systemene. Kun et system er master for registerene. Master må avklares når integrasjonen settes opp. Synkronisering gjennomføres hver time fra DUELL til UniEconomy.

Integrasjonen mot UniEconomy overfører følgende

• Dagsoppgjør
  • Fakturagrunnlag
  • Varer
  • Kunder

Du trenger følgende

• Modulen Softrig i DUELL
  • UniEconomy konto

Punkter før integrering

Kun et system kan være produkt og kundebase.

Produkter og kunder kan hentes fra UniEconomy ved oppstart. Produkt og kundebase kan i etterkant endres til DUELL om ønskelig.
    Er DUELL produkt og kundebase vil ikke produkter og kunder opprettet i UniEconomy bli synkronisert til DUELL, og omvendt.

OBS! Skal produkt og kundebase synkroniseres fra UniEconomy til DUELL må dette gjennomføres før integrasjonen tas i bruk.

Oppsett

1. Logg inn i DUELL administrasjonspanel og velg "Softrig" fra meny i høyreside
      1. Velg korrekt avdeling (har du ikke avdelinger i DUELL fremkommer ikke valget)
      2. Klikk "Sett opp integrasjonen"
      3. UniEconomy/Softrig login åpnes. Logg inn med tilknyttet konto (OBS! konto for integrasjon krever full administrator tilgang)
        Følgende rettigheter må aktiveres for brukeren i UniEconomy fra "Roller og tilganger" menyen:
      4. Påkrevde tillatelser for integrasjonen vil vises, klikk "Tillat"
      5. Velg korrekt firma og klikk "Fortsett"
      6. DUELL åpnes og grønn "Integrasjon OK" melding vises. Feilet integrasjonen vil rød melding vises i toppen av nettsiden
    2. Vi skal videre sette opp kontoplan i DUELL
      1. Velg menyvalg "Kontoplan"
      2. Sett opp kontoplanen ihht til denne guiden OBS! Regnskapskonto må være tilknyttet korrekt oppført MVA-kode både i DUELL og UniEconomy
    3. Integrasjon fullføres med å konfigurere innstillingene for integrasjonen
      1. Velg menyvalg "Softrig"
      2. Velg avdeling (om du har flere avdelinger)
      3. Justér innstillingene slik det passer (se under)

Integrasjonen er nå satt opp. Logg for integrasjonen er tilgjengelig under Regnskap > Eksportlogg

FeltBeskrivelse
    Fra datoAngi dato data skal synkroniseres fra.
    FakturaerFakturagrunnlag generert i DUELL blir synkronisert til UniEconomy med tilhørende kunde og ordrelinjer.
    Fakturering mot kunde gjøres direkte fra UniEconomy.
    Automatisk distribusjonSett PÅ for at faktura automatisk distribueres fra UniEconomy til kunde, etter synkronisert fra DUELL.
    Sett AV for manuell håndtering av faktura i UniEconomy, etter synkronisert fra DUELL.
    Kun relevant ved Fakturaer PÅ
    Automatisk overføringAutomatisk overføring gjennomføres hver time. Er valget deaktivert må synkronisering gjennomføres manuelt.
    Z-rapportDagsoppgjør overføres ferdig kontert. OBS! Krever utfylt matchende kontoplan i DUELL.
    BeholdningsendringBeholdningsendring og Varelager synkronisering. Sørger for at Varelager og Varekost oppdateres basert på salg og registreringer i DUELL.
    Krever Z-rapport aktivert, og kontoplan felter: Beholdningsendring og Varelager
    Type importDagsoppgjør føres direkte mot hovedbok. Ved deaktivert må dagsoppgjør manuelt godkjennes i bilagsmottaket.
    VarerVarer synkroniseres fra valgt produktbase.
    Hent fakturaer fra Softrig til kassenÅpne fakturaer blir tilgjengelig i kassen for kontantbetaling. Opprinnelig faktura krediteres ved gjennomført betaling i DUELL
    KunderKunder synkroniseres fra valgt produktbase.
    SynkroniserKjører manuell synkronisering utenfor normal automatisk tidsinterval. Skal kun brukes om absolutt nødvendig.

Fullfør med "Lagre" når ønsket konfigurasjon er satt.

Ofte stilte spørsmål

Hvor ofte synkroniseres det mellom DUELL og UniEconomy?
    Synkronisering gjennomføres hver time om integrasjons valg "Automatisk overføring" er aktivert.