Kontoplan

I DUELL er det behov for å fylle ut en kontoplan. Har du integrasjon mellom kassen og et regnskapssystem er det veldig viktig at kontoplanen er riktig og samsvarer med hva som er satt opp i regnskapssystemet.

Fører du regnskapet manuelt og henter ut en perioderapport/dagsoppgjør fra administrasjonspanelet, vil kontoene bli vist til veiledning for rask føring.

For å sette opp eller endre på kontoplanen, logger man seg inn i administrasjonspanelet til DUELL (duell.duell.no).

Velg Regnskap > Kontoplan i hovedmenyen.

BILAGSARTBillagsarten benyttes av eksterne regnskapsprogrammer hvor data importeres automatisk via våre integrasjoner. Dette er en voucher type / journal type.
NUMMERSERIENummerserie for z-rapportene. Serien kan ikke endres etter første z-rapport er generert.
BeholdningsendringDebiterer varekostnaden/beholdningsendring (f.eks. konto 4390).
ØreavrundingDe fleste bruker 7740 til øreavrunding.
TipsTips som registreres i kassen.
VarelagerKrediterer varelageret (f.eks. konto 1460).
TerminalBetalt på terminal der korttyper ikke er definert under avstemning.
Terminal differanseDette oppstår dersom terminalen oppgir et annet beløp enn hva kassen sier. Dette kan typisk skje dersom terminalen er avstemt før dagsoppgjøret tas.
Terminal manuellBetalt på terminal som ikke er integrert.
BankAxeptBetalt på terminal med BankAxept. Siden disse pengene går inn på konto hver dag, bruker de fleste 1920.
MasterCardBetalt på terminal med Mastercard. Siden disse pengene ikke går inn på konto samme dag, bruker de fleste 2380.
VisaBetalt på terminal med Visa. Siden disse pengene ikke går inn på konto samme dag, bruker de fleste 2380.
Ekstern betaling

Betalt i nettbutikk (samlet totalt, alle betalingsmåter).

StripeBetalt med bankkort i nettbestilling/Online booking/Bordbestilling/Billettbestilling.
VippsBetalt med integrert Vipps i kassen.
Gavekort innløstDette er beløpet betalt med gavekort. Ofte bruker en her 2902.
Gavekort solgtDette er beløpet for solgte gavekort. Ofte bruker en her 2901.

Om dere bruker flere korttyper, kan dere ta kontakt med support for å legge disse til i kontoplanen.

Vennligst fyll ut konto og MVA-kode i feltene under Kontanter nederst på siden.

Til nattsafeDette er beløpet som tas ut av kasseskuffen på slutten av dagen. Om pengene settes inn i bank er 1920 mye brukt, men en kan også bruke en konto for mellomregning.
Kassebeholdning endringDette er endringen av verdien av kontanter i kasseskuffen siden forrige oppgjør. Ofte brukes 1908 eller lignende.
Kontant differanseDette er differansen mellom hva en skulle hatt i kasseskuffen, og hva som faktisk er i den. Noen bruker konto 1909 eller lignende, mens andre fører dette på en inntektskonto.
KontantinnskuddDette er innskudd av kontant til kasseskuffen, for eksempel veksel.
KontantuttakDette er dersom det registreres et uttak av kasseskuffen (f.eks 200kr til innkjøp av kaffe).

Vennligst fyll ut konto og MVA-kode i feltene under Salg nederst på siden.

Salgskonto varerDette gjelder varer som blir solgt.
Vennligst fyll ut konto og MVA-kode selv om virksomheten ikke i dag har omsetning innenfor avgiftsområdet.
Salgskonto tjenesterDette gjelder tjenester som blir solgt (for frisører o.l.)
Vennligst fyll ut konto og MVA-kode selv om virksomheten ikke i dag har omsetning innenfor avgiftsområdet.

Om det ønskes å ha egne salgskontoer for varegrupper, kan man trykke på pilen nederst i tabellen for å legge til en varegruppe.

Husk å fullføre ved å trykke på Lagre.