Hvordan setter jeg opp tara?

Hvis du bruker vekt fordi du selger varer i løsvekt ønsker du kanskje å trekke fra vekten av emballasjen. Vekten på emballasjen heter tara. De fleste benytter nettotara på emballasjen, altså emballasjens virkelige vekt. I DUELL kan du sette opp standardverdier for tara for å gjøre det enkelt. F.eks. i en kantine legger du inn de ulike tallerkenen eller lignende. Tara-verdiene er felles for alle varer, og du kassa vil spør deg etter tara når du veier varen. Dette gjelder alle varer hvor du har valgt Spør om antall / vekt.

For å sette opp tara-valg i DUELL logger du inn i administrasjonspanelet og går til Varer > Innstillinger > Tara. Velg Ny tara. Gi et navn de ansatte forstår, og skriv inn vekten. Vekten må oppgis med samme enhet som du bruker på varene dine, f.eks. i gram. På én av verdiene kan du velge å sette standard til PÅ, dette brukes gjerne om du har klar overvekt av en emballasje for varene du selger.