Hvordan registrerer jeg innkjøp og varemottak i valuta?

Logistikk modulen i DUELL kommer med fult støtte for valuta. Gjør prosessen med registrering av innkjøpsordre og varemottak i utenlandsk valuta lynrask med automatisk valuta kalkulering for hver enkelt ordre.

Registrere innkjøpsordre og varemottak

Valuta defineres i innkjøpsordren. Bruker du ikke innkjøpsordre i DUELL, kan valuta registreres direkte i varemottaket.

1. Start med å velge korrekt valuta for ordren. Kun 1 valuta type kan defineres per ordre.

1. Kurs hentes automatisk fra Oslo børs. Kurs kan endres etter behov, om ordre f. eks. blir betalt på et annet tidspunkt enn når ordren ble opprettet.
      OBS! Kurs og andre verdier kan ikke endres for varemottaket etter det er lagret og låst.

2. Frakt utfylles automatisk med margin definert for gjeldende valuta kurs. Dette kan endres fra ordre til ordre.
  2. Innkjøpspriser for gjeldende ordre registreres med valgt valuta.
    Innkjøpspris hentes automatisk fra varekortet. Bestilles en vare fra flere ulike leverandører er det viktig å være opperksom på dette ved bestilling med annen valuta type.

Valuta settes på varekortet. Standard valuta type er NOK. Valuta type og innkjøpspris kan oppdateres via import.
  3. Frakt + innkjøpspris utgjør registrert kostpris på varen. Varens kostpris oppdateres dersom "Auto. kostpris" er aktivert på varekortet.
    Kostpris oppdateres for gjeldende varer når varemottaket lagres, og vil alltid være oppført i NOK.

Innstillinger

1. Velg hovedmenyvalg Innstillinger > Oppsett
  2. Velg ønskede valutaer fra nedfallsmenyen under "Valuta"

Aktiveres en valuta type, kan den ikke deaktiveres

3. Standard prosent margin kan nå defineres for hver aktiverte valuta type. Definert margin utfylles automatisk som frakt margin ved registrering av innkjøpsordre, og ved varemottak.

4. Valgte valuta typer kan nå settes på varekort, og registreres ved innkjøpsordre og varemottak

Ofte stilte spørsmål:

Kan valuta importeres per vare?
Valuta type, innkjøpspris og kostpris kan importeres via import funksjonen i varekatalogen. Defineres ikke valuta type under import av nytt produkt blir NOK definert som standard. Se her for utdypende informasjon om import funksjonen.