Hvordan legger jeg til enhet (forpakning) på en vare?

For å opprette en ny enhet av en bestemt vare logger du inn i administrasjonspanelet i DUELL og går til Varer. Finn aktuell vare og velg Endre. Åpne fanen "Lager". Her finner du 2 nedstrekksmenyer under Enhet. den øverst er standard enheten av varen, og den neste er for å legge til en annen enhet. Angi standard enhet

• Standard enheten (øverst) er den forpakningen som selges i kassa. Kassa har ikke støtte for valg av enhet, det er alltid standard enheten som gjelder.
  • Andre enheter kan brukes i kundeordre og andre logistikkfunksjoner.
  • Andre enheter kan inneholde inntil 2 desimaler, men må ikke være mindre enn 1,00.
  • Du kan legge til inntil 6 enheter per vare. F.eks. stk, innerkartong, kartong, pall, container.

Her er et veldig vanlig eksempel. Varen har standard enhet stk, men av praktiske hensyn benyttes kartonger à 12 stk når en gjør innkjøp osv.

Varemottak

Siden du ikke alltid vet hvordan leverandøren din har pakket varene, er det i varemottaket en ofte oppdager nye enheter. Vi har derfor laget en veldig fin funksjon for å opprette nye enheter direkte fra varemottaket.

Klikk på enhetsvelgeren og velg Ny enhet.

Velg enhet fra nedtrekksmenyen og i feltet Ratio angir du hvor mange av standardenheten som finnes i en kartong. F.eks. velger du krt 12 om en kartong inneholder 12 stk.