Bestanddeler (Resepter)

Bestanddeler benyttes som “ingredienser” i en vare. En vare kan inneholde mange bestanddeler. Bestanddeler har ingen fastsatt salgspris, men kostpris og lagersaldo. Pris for ekstra bestanddeler defineres per vare.

For å opprette en ny bestanddel logger du inn i administrasjonspanelet i DUELL og går til Bestanddeler -> Ny bestanddel. Skjema for registrering av bestanddeler vil åpne seg. Skjemaet vil være likt ulikt fra kasse til kasse, avhengig av hvilke moduler som er aktivert.

Forklaring av feltene

Navn

Navnet på bestanddelen vil fremgå på kvitteringer som underpunkt til varen den er en del av, i innkjøpsordre osv.

Varenummer

Forslag til varenummer er automatisk utfylt, men det anbefales for de fleste å benytte leverandøren varenummer. Om du ønsker å benytte et annet felt for leverandørens varenummer et det også mulig om du først velger leverandør.

Varegruppe

Varegrupper brukes til å rapportere på ulike kontoer i kontoplanen (frivillg) og for å lage akkumulerte salgsrapporter.

MVA-sats

Den generelle satsen er 25%, næringsmidler 15% og billetter til kulturarrangementer 12 %. Enkelte bransjer har egne satser for mva. Kontakt din regnskapsfører om du trenger hjelp med valg av MVA-sats på en vare. Driver du takeaway bør du lese vår takeaway-guide for mest gunstig oppsett.

FAQ

Fremkommer ekstra bestanddeler på kundes kvittering?
Ekstra valgte bestanddeler fremkommer på kundes kvittering med pris for hver bestanddel listet.

Denne funksjonaliteten avhenger av følgende moduler er installert.

Lag resepter med bestanddeler og få kontroll på forbruket