Bambora bankterminal

Kassen kan integreres med bankterminaler fra blant annet Bambora. Terminalen må støtte host/connect2t v2 og støtte ethernet (port 1337) (spør om dette om du skal bestille ny Bambora terminal) og benytte ethernet, WiFi eller bluetooth (ikke SIM-kort). Se forøvrig Brukermanualen til Bambora.

Slik integrerer du bankterminalen fra Bambora

Menyen kan variere fra terminal til terminal. Før du starter trenger du IP, netmask, gateway (se ip.kasseservice.no) og admin-passord. Terminalen må være koblet til samme nettverk som kassen. Er terminalen kablet på internett (mest vanlig) skal du benytter ethernetport (ikke COM RS232).

• Åpne menyen på terminalen
    1. Vanligvis: Trykk på meny
    2. VX-820: Hold grønn og trykk på tallet 4
    3. Yomani: Trykk først venstre og så høyre knapp over displayet.
  • Velg "5 Innstillinger"
  • Velg "6 Administrasjon"
  • Velg "1 Ethernet-innstillinger"
  • Velg "1 IP-innstillinger"
  • Velg "2 Statisk IP" og sett de følgende parameterene:
    • IP-adresse 192.168.000.199 *
    • Netmask 255.255.255.000 *
    • Standard gateway 192.168.000.001 *
    • DNS 192.168.000.001 **
    • *forutsetter at nettverket bruker 192.168.0-serien, ellers er adressene annerledes
    • **nesten alltid det samme som standard gateway
  • Velg "6 Lagre innstillinger"
  • Terminalen starter nå på nytt
  • Start DUELL på nytt og test en transaksjon.

Hvis terminalen har vært satt til ekstern terminal, må man ringe Bambora for at de skal endre. Fortell at terminalen har tidligere vært ekstern og skal nå integreres i kasse. Protokoll: host/connect2t v2 Kommunikasjon: Ethernet (Port 1337). Etter å ha mottatt bekrefte fra Bambora åpner du menyen på terminalen igjen og velger "5 Innstillinger" og deretter "1 Oppdater parameter".